Contul tau nume.prenume@cncosbuc.ro

Fiecarui profesor si elev ii este creat un cont cu care poate accesa un set de aplicatii si servicii (cunoscute sub numele Google Suite for Education si Microsoft Office for Education). Exemple de astfel de aplicatii si servicii sunt: contul de email de tip Gmail cu adresa nume.prenume@cncosbuc.ro, Google Classroom, Google Drive si Docs, Google Groups, Assignments, Calendar, Google Meet, Microsoft Teams, Microsoft Office Online, etc.

Conturile facute in luna septembrie 2020 sunt de forma NumeDeFamilie.PrimulPrenumeAlDoileaPrenume@CNCosbuc.ro iar cele mai vechi sunt de forma NumeDeFamilie.UnulDinPrenume@cncosbuc.ro. In cazul in care sunt folosite mai multe prenume, punctul este prezent doar intre numele de familie si primul prenume.

Toti profesorii care au predat anul trecut / toti elevii care au parcurs anul scolar 2019-2020 in Cosbuc ar trebui sa aiba deja cate un cont creat, insa este posbil sa nu-l fi accesat niciodata sau sa-si fi uitat parola. Ai mai jos instructiuni pentru resetarea parolei daca este nevoie, asa ca va trebui sa citesti in continuare.

Elevii care s-au alaturat Colegiului Cosbuc in anul scolar 2020-2021 (bobocii din clasa a 5-a, a 9-a si elevii din diverse alte clase care au venit acum prin transfer) trebuie sa completeze O SINGURA DATA un formular pentru a solicita crearea unui cont nou de acces:

Cerere de cont nou pentru elevii care au venit in Cosbuc in anul scolar 2020-2021. Se completeaza O SINGURA DATA.

Daca ai completat deja acest formular cu mai mult de 24 de ore in urma, probabil ti-a fost creat deja contul si poti sa-l probezi.


Pentru a testa functionarea contului,

Pe un computer acceseaza www.gmail.com si verifica daca in dreapta sus ai optiune de login/inregistrare sau daca deja este logat un utilizator cu adresa personala (daca ai deja introduse numele si parola pentru email-ul personal).

Daca nu era nici un utilizator logat, acceseaza optiunea de conectare la un cont existent, nu cea de creare a unui cont nou.Daca erai deja conectat cu un cont personal de gmail (de tip nickname@gmail.com de exemplu), atunci da click pe simbolul persoanei din dreapta sus (fie e o poza (un avatar), fie e initiala a numelui)

si apoi alege optiunea de a te loga cu un alt cont, diferit de cel personal.


Vei introduce utilizatorul de forma numefamilie.Prenume1Prenume2@cncosbuc.ro

Numele de utilziator nu poate contine diacritice, asadar literele specifice limbii romane (ă, ș, ț) vor fi inlocuite cu a, s, t cand se introduce numele de utilizator.

Apasa Continua si introdu parola pe care ai trecut-o in formularul de cerere de creare a contului sau, pentru elevii mai vechi din liceu, parola pe care ti-o aduci aminte de cand ai folosit ultima data contul sau parola resetata ce ti-a fost comunicata de curand prin intermediul parintilor.


Daca parola nu functioneaza:

- verifica daca nu cumva ai un mesaj de la administrator pe adresa ta personala prin care ai fost informat ca parola ta implicita (solicitata in formularul de creare de cont) nu a fost acceptata de google si a fost inlocuita cu o alta de catre administrator.

- incearca procedura de resetare de parola (ti se va trimite un cod de resetare pe email-ul personal secundar furnizat la completarea formularului, daca ai completat o astfel de adresa personala). Aceasta procedura de recuperare nu va fi disponibila daca nu aveti completat contul personal sau numarul de telefon.obtine codul de verificare

daca ai ales sa primesti mesajul de confirmare pe email, deschide o alta fereastra de browser (sau pagina / tab) si verifica-ti contul personal de email si cauta un mesaj de la google ce contine codul de securitate

apoi revino in fereastra ce contine pasii pentru schimbarea parolei si introdu codul de securitate

Daca procedura Google de recuperare a parolei nu este disponibila (probabil pentru ca nu a fost asociat cu contul tau nici un numar de telefon si nici o adresa personala de email pe care sa-ti fie trimis codul de securitate), atunci poti apela la echipa noastra de voluntari suport IT Cosbuc. Pentru asta, roaga un coleg sau un profesor care are un cont functional sa acceseze si sa completeze formularul urmator pentru tine, formular prin care va solicita schimbarea parolei pentru contul tau:

Formular de resetare de parola ce poate fi completat de un coleg ce are deja un cont functional de forma elev@cncosbuc.ro

Dupa completarea cererii de resetare a contului, te rog asteapta 24 de ore pentru a da ragaz unui voluntar din echipa de suport IT sa proceseze cererea ta. Dupa 24 de ore poti sa incerci noua parola.

Doar daca ai parcurs toti pasii de mai sus si ai in continuare probleme la accesarea acestui cont, fa o solicitare de suport tehnic si vei fi contactat pe adresa personala sau pe email sau pe telefon

Formular de solicitare de suport tehnic telefonic


Despre recuperarea parolei / numarul te telefon si email-ul personal

Daca iti completezi in profilul tau de la CNCosbuc, in zona de security/recovery numarul de telefon si adresa ta personala, vei putea ca pe viitor, la nevoie, sa iti resetezi singur parola fara ajutorul vreunui administrator.

Ai mai jos un ghid scurt pentru a face asta, venit din partea unui elev care a vrut sa contribuie la acest site:

Pentru a adauga un recovery phone or password, facem asa: mergi in mail si te uiti in dreapta sus, unde e cercul cu/fara poza de profil; apesi pe el si iti apare un tab mare cu "manage you google account"; apesi si pe asta si dai scroll down pana ajungi la "security"; ai ghicit, apesi iar pe asta si iar dai scroll down pana la "recovery phone/email" Cam asta e, aici bagi numarul de telefon, iti trimite google un sms cu un cod, sa verifice daca e numarul bun si apoi aplauze, asta-i tot!