Contul tau nume.prenume@cncosbuc.ro

Pentru a accesa resursele IT ale Colegiului National Bilingv George Cosbuc fiecare elev are acces la un cont de utilizator de forma nume.prenume1prenume2@cncosbuc.ro (fara diacritice si fara spatii sau caractere precum minus).

Spre exemplu, un elev cu numele Pătrașcu Emil-Matei ar avea contul patrascu.emilmatei@cncosbuc.ro. sau alt exemplu Drăghici-Olteanu Marian-Ciprian va avea draghiciolteanu.marianciprian@cncosbuc.ro .

Elevii din clasa a IX care au urmat in anul scolar 2020-2021 cursurile Colegiului Cosbuc in clasa a VIII-a vor folosi in continuare conturile si parolele pe care le-au utilizat anul trecut.

Bobocilor proveniti din alte scoli le-au fost create deja conturi noi pe care le pot accesa folosind numele de utilizator detaliat mai sus si CNP-ul drept parola.

La prima accesare, se recomanda schimbarea parolei si verificarea si completarea datelor personale (numarul de telefon si adresa de email personala pe site-uri de tip gmail, yahoo, icloud, etc).

Aceste date personale vor putea fi folosite pe viitor in cazul in care elevul isi uita parola (se poate solicita trimiterea unei noi parole pe numarul de telefon sau adresa de email deja completate). Fara completarea numarului de telefon perosnal si al adresei de email personale, nu veti putea reseta parola pe viitor.


Pentru a testa functionarea contului,

Pe un computer acceseaza https://www.gmail.com sau https://accounts.google.com/ si verifica daca in dreapta sus ai optiune de login/inregistrare sau daca este vizibil un cerc cu initialele numelui tau in cazul in care esti deja logat (conectat) cu adresa ta personala (daca ai deja introduse numele si parola pentru email-ul personal de forma pseudonim@gmail.com).

Daca nu era nici un utilizator logat, acceseaza optiunea de conectare la un cont existent, nu cea de creare a unui cont nou.
Daca erai deja conectat cu un cont personal de gmail (de tip nickname@gmail.com de exemplu), atunci da click pe simbolul persoanei din dreapta sus (fie e o poza (un avatar), fie e initiala a numelui)

si apoi alege optiunea de a te loga cu un alt cont, diferit de cel personal.


Vei introduce utilizatorul de forma numefamilie.Prenume1Prenume2@cncosbuc.ro

Numele de utilziator nu poate contine diacritice, asadar literele specifice limbii romane (ă, ș, ț) vor fi inlocuite cu a, s, t cand se introduce numele de utilizator.

Apasa Continua si introdu CNP-ul tau drept parola daca accesezi pentru prima data contul tau sau, pentru elevii mai vechi din liceu, parola pe care ti-o aduci aminte de cand ai folosit ultima data contul.


Daca parola nu functioneaza:

- verifica daca nu cumva ai un mesaj de la administratorul IT al CNCosbuc pe adresa ta personala de email (de forma pseudonim@gmail.com sau pseudonim@yahoo.com sau similar) prin care ai fost informat ca parola ta a fost resetata.

- incearca procedura de resetare de parola (ti se va trimite un cod de resetare pe telefonul tau sau al parintelui sau pe email-ul tau personal sau al parintelui in functie de informatiile completate in formularul de inscriere la liceu, daca ai completat o astfel de informatii). Aceasta procedura de recuperare nu va fi disponibila daca nu aveti completat contul personal sau numarul de telefon.obtine codul de verificare

daca ai ales sa primesti mesajul de confirmare pe email, deschide o alta fereastra de browser (sau pagina / tab) si verifica-ti contul personal de email si cauta un mesaj de la google ce contine codul de securitate

apoi revino in fereastra ce contine pasii pentru schimbarea parolei si introdu codul de securitate

Daca procedura Google de recuperare a parolei nu este disponibila (probabil pentru ca nu a fost asociat cu contul tau nici un numar de telefon si nici o adresa personala de email pe care sa-ti fie trimis codul de securitate), atunci poti apela la echipa noastra de suport IT Cosbuc. Pentru asta, roaga un coleg sau un profesor care are un cont functional sa acceseze si sa completeze formularul urmator pentru tine, formular prin care va solicita schimbarea parolei pentru contul tau:

Formular de resetare de parola ce poate fi completat de un coleg ce are deja un cont functional de forma elev@cncosbuc.ro

Dupa completarea cererii de resetare a contului, te rog asteapta 24 de ore pentru a da ragaz unui voluntar din echipa de suport IT sa proceseze cererea ta. Dupa 24 de ore poti sa incerci noua parola.

Doar daca ai parcurs toti pasii de mai sus si ai in continuare probleme la accesarea acestui cont, fa o solicitare de suport tehnic si vei fi contactat pe adresa personala de email sau pe telefon

Formular de solicitare de suport tehnic telefonic


Despre recuperarea parolei / numarul te telefon si email-ul personal

Daca iti completezi in profilul tau de la CNCosbuc, in zona de security/recovery numarul de telefon si adresa ta personala, vei putea ca pe viitor, la nevoie, sa iti resetezi singur parola fara ajutorul vreunui administrator.

Ai mai jos un ghid scurt pentru a face asta, venit din partea unui elev care a vrut sa contribuie la acest site:

Pentru a adauga un recovery phone or password, facem asa: mergi in mail si te uiti in dreapta sus, unde e cercul cu/fara poza de profil; apesi pe el si iti apare un tab mare cu "manage you google account"; apesi si pe asta si dai scroll down pana ajungi la "security"; ai ghicit, apesi iar pe asta si iar dai scroll down pana la "recovery phone/email" Cam asta e, aici bagi numarul de telefon, iti trimite google un sms cu un cod, sa verifice daca e numarul bun si apoi aplauze, asta-i tot!